Wednesday, January 27, 2010

my only elder brother



die slalu jer skitkan ati aku , suke je menganggu waktu aku senang. lagi2 waktu aku tgh tgk tv..
aku nak tgk RIA die sibok la amik remote control tukar mythbuster . ( nsib baik boleh layan mythbuster suke 2)

die suke jer kate aku x pandai masak sdngkan aku masak punye la sedap masak lemak ayam , wanah bantai makan licin .. . tpi die x mo sentuh pon sbbnye alasan die takut sakit perut. chitt!

die suke jer pancut air kat muke aku ..bile time aku tgh sedapppp... melayan mimpi die dtg ke bilik ku dgn membawa air pancut untuk iron strika tuh lalu memercik ke muka ku ..chet!!!!!!
(bagila chance bukan sng nak tdo smpi kul 1ptg) mentang2 aa die bgun awal gi keje
hampeh

die suke jer crik gado ngn aku ..tanpe alasan.. die korek hidung n crik aku .. hampehh ..terpaksela aku melarikan dri di dalam rumah yg x seberape besar tuh..


die suke jerr mencubit aku tanpe motip ..rasenye sebb die geram tgk adik die yg comel sgt kott hahaha ( okeh , cukup ieka jgn over). da la cubitan die x bleh tahan ..nyer sedaooop... akhirnya aku menjerit n membalas cubitannyer skali dgn pukulan yg begitu sedaaaooopp skali


akhir sekali

die sesuke jer memberi gelaran gemuk kat aku n beruang .. chit!! hampehnyer abg
cube la pkir ..sesedap name diberi oleh rosnie othman ditukar nyer ke name haiwan
x betul x betul ...

akhirnya ..

aku pown dgn bangge nyer memanggilnyer musang

sbb die mmg layak pown jadi musang



tgk aa tuh dah keluar dah ..front page national geographic ..
hahahaha
ko mmg terhebat laa
abg boy!!

p/s: azi ,ko nak tgk abg aku seorg musang ...ni la diee..

Wednesday, January 20, 2010

Wednesday, January 13, 2010

syg abg maxis

BROADBAND AKU DAH ELOK BLIK!!!

sekian, terima kasih.

p/s: saya sgt gembira ari ini jadi saya nak mkn byk. :)

Sunday, January 10, 2010

Bile first time ko-ko mcm ni la jadinye :







bajet 2010 nak kurus dgn tennis. huhauhauha sdgkan tangan aku akan membesar mcm rafael nadal. huhuhuh dan perut aku akan mengelebeh bagaikan biggest loser asia.

Friday, January 8, 2010

Cruising in Phnom Penh



My road trip in Cambodia.
Our day in Cambodia is superb with our tour guide help , Mr . Pisey.
We went to Killing Field , s-21 ,Russian Market , Royal Palace and also boat cruising at Mekong River.
We started our sight-seeing with S-21 Genocidal place , which is an old-school that been used for killing n torturing people.
It is one of Pol-Pot actions under the Khmer Rouge Regime.
The school were divided into 4 buildings and we had to go through the all 4 buildings to see the killing scene.
They done lot of cruel ways just to torture innocent people till their death. sgt kejam :( (The place was so creepy and i was in luck to get one haunted picture.(it is in my facebook)
But been there had me realized one thing: sungguh sukar menjadi orang zaman dahulu.
After a whole day Mr. Pisey showed us around Phnom Penh , we were rewarded by this special view while we were on cruise.




menawankan? semua nyer kuasa Allah.

ps: i will be back to perlis next week. huhuhu nak jumpe abg zul. hhohohoohoh
btw UniMap here i come.

Wednesday, January 6, 2010

Permulaan sem ke-DUA

Dah dua minggu class start , tapi aku rase mcm selenge agi.
entah? mane pi tah semangat aku untuk study.
Semua subject nampak mcm berat je dgn MGM lagi 4 kredit kowt! dgn penulisan skrip agi. bi nyer keje belambak!
fuhh! bile la ?
aku nak rise up?? entahlah?
nak kene lempang dlu kot bru sedar budak nih!

tapi .... aku

semangat gile time kelas thailand .
hohohoo
itulah subjek yg aku tunggu selama nih!
wlaupon aku bru level 1 tpi aku dah rase syiok!
hahahah
ape ape pown
ieka masih mencari semangat nyer yg melesap ke mana entah!



ps:dalam minggu ni jer
dah ade 3 org asing ( x kenal aa )kate aku org kelantan!
yes! nampknye aku semakin pandai bertutur bahasa kelate!!! hohooo
hebat!

second ps: btw i already know the girl who is closed to fahrin.it is my senior sob :( weeps weeps. hope the best for them.

Saturday, January 2, 2010

Mission Possible aku!

Terbaru, jejaka (Fahrin Ahmad) yang menjaga penampilan dengan gaya metroseksualnya dikatakan intim dengan seorang pelajar jurusan komunikasi dari Universiti Putra Malaysia (UPM).
harian metro online

Kini aku dah set dah azam bru aku.

1) aku nak tahu siapakah pelajar yg bersangkut paut dgn Fahrin Ahmad!
2) entah2 senior aku!
3) aku akan baik2 dgn pelajar tu supaya aku dpt kwn ngn Fahrin Ahmad
3) Kini aku akan jadi pakguard siang dan malam fakulti bahasa moden n komunikasi
sebb ade peluang untuk aku terserempak dgn fahrin ahmad
4) aku pown akan suruh rakan2 aku memasang mata mereka yg sgt power untuk berjaga2
untuk aku

ps/ kalo si fahrin bace bende ni mestilah die org pertama yg lari dri aku..
huhauhaauhauhua
nota dlm diri n hati :ieka tlglaa ko mcm hampeh!