Saturday, December 25, 2010

the most awesome part

Love this episode..of HIMYM!



p/s: i can't be as though as barney , the day he knows the truth bout his dad.
thats y he is so lagen...dary!

Wednesday, December 22, 2010

i wish it snow here :)

whats been going on in december :


i have joined MUFORS road reels video competition ..n in just a week
me n my teamates have completed the short video n it turned out
it is my first animation project ..stop motion
hope the best for it

happy birthday to me ... cuz its december already .. im am sweet 20
had a great bday day , instead of cake i've got cheese burger n also kopi jantan from my lil bro , a whole chunk of chocolate ,a pullover , bag from my mum hahah , purple rayban spec , and also money from my big bro haahaa which turn out tht's the only way for him to get rid off me ..
(cuz ive been like messing with him whole day to make him wishing me )
and yes i didnt get the wishes ..darn
i've got gulai kari telur tembakul from my granny
and also a notebook from tok abah ....to keep all the cooking recipes from maktok
and lastly .. short skirt from my sis i love u!!

yey i've got my driving license :) after third attempt!alhamdulillah
or not i will be sent to sg.petani for sekolah memandu khas which is " sekolah memandu lembam"

im in taiping n i had a great time with my grandparents..
i choose to stay a lil bit longer cuz i know it will make them happy
beside i need the 'cooking lesson from maktok"


so with maktok n tok abah , there is no choice rather than wake up early
just to teman them for early morning at pasar.
how early it is when it is only 7.30 am only to buy kuih :)

in taiping , its no surprise they all wake up tht early just to buy groceries!
if were in kl , i think the most early ppl wake up in sunday morning is 10.00pm ..
lol..itupun kinda early sgt tuh ..


in taiping
i fell in love with the place everytime i went back ..
the place

always raining
cold
quiet
and greeny
just the way i loved ..

and i wish one day ..when i old .
i will be settling in here ..taiping...


p/s: in this month also ..i just know telur tembakul x wujud :( its just a folk tales
it is only normal telur ikan .





100 cucu would do , when im old enuff .. lol

Wednesday, December 8, 2010

blogging would help :(

I cannot sleep ,
I am wrong even though i always tot i was so right ..
apologizing is not the best things to do
but there are no other options.
other than saying those lame words of sorry

sorry , sorry , sorry ..

how lame it is

keep on apologizing , can't reverse back.

keep thinking

think , think , think

how dumb i am

how selfish i am

and

it shows

whenever

i am begging for sorry. :(




p/s: you are not always right because this time you are wrong my dear ieka.

Monday, December 6, 2010

How creative my brother is it.

Family is the most important things in my life and they are the one who will never failed to make me smile everyday . They also the reason why I've been called gemuk. I don't know how to describe my self but i am not so THIN yet i am not so FAT but to them I am the most FATTER person in the family. Like i should be in the biggest loser asia . Lol

Thou should i be called in the name of gemuk. Haih ! and it was my only evil brother's idea.Abang boy ,and later on he called me Beruang .He is my elder brother and he always have an idea just to be the most annoying brother in my life.



(everytime in skype he will do a roaring sound and put a bear emoticon!!!!)

one morning as usual sudah cuti sem , i will wake up a lil bit late . And i heard he screaming as loud as he can to wake me up. He spray water to my face ..yet i didn't moved a bit. He annoyed, fifteen minutes more he shout at my mum " Ma , gemuk ni tidor sekali dengan tin biskut."

My mum come to me n they both laugh at me ??? mcm betul la I tidor dengan tin biskut. I woke up immediately and i see all over my bed have lot of packs of biscuit and i was hugging boxes of ice lemon tea !


DARN!!

I didn't even realized how he had time to put all those food while i was sleeping and surely enough he succeed in making me wake up from my bed !


Even i was mad at him , i just admired his creativity .

Wednesday, December 1, 2010

Homie Guy

Last night i just saw one great movie "Easy A" and i cant stop grinning just because of this one guy "Penn Bradley" .Owh heaven !
He's such a manly guy n i did wait till the end of the credits just to know his name . Sebab saya x tengok gossip girl hehehhe , and i cant figure out his name .
after that i search him on the google n bertambah la lagi OH MY GOD! he's such a MANLY MAN! I mean like all of his facial hair that makes him very manly and rugged type of guy ..haha its been always my type of a guy..



another specimen or exhibit that i can recall beside Penn Bradley is Mark Ruffalo
haa! he is another type rugged man that i Loved . I saw him once in "Just like Heaven " starring with Reese Witherspoon. He is such a Homie guy that everyone wants! Another movies that makes him such a lovable man in "13 going 30" aaaa so sweet .. he's offering candies sort like m&m to Jennifer Garner. Sweet!




p/s: can i put my hands up slowly and say I want them both ! heeee :)

from taiping with love

dah lima hari duduk kampung ,
dengan takde internet connection
rase mcm kebas jee kepala otak
x buat ape-ape
hari ni barulah dapat internet
tpi same jer kebas jugak kepala otak heee
tgk lappy jer ..
baru 3 jam dah boring

haih
nasib baik mak tok panggil

iekaaa....
mai sini dok blajaq masak ngn mak tok ..

aku pun ape lagi
menjadi student culinary maktok yang pertama ! hehehe

iekaaa hang kacau ni haa mcm ni ..
jgn biaq dia berkumpol .. bagi sayuq ni jauh2..baru la cepat masak ..

aku pon buat la mcm ape yg maktok suruh ..
mase aku tgh kacau tuh tibe2
aku terpikir
memasak ni sama jer mcm buat production ..

haaa!
sama ..betul mmg same ..

sebelum nak masak
macam biasa la kite kene sediakan barang2 dulu
tumbuk bawang chili api ikan bilis pakai batu lesung ..
lepas tuh potong sayur ..
sediakan minyak sos oyster dan jugak garam
lepas dah sediakan bahan-bahannya
sama mcm buat production
kita sediakan props seblum shooting ..sama kan ..


lepas tuh ..barulah

action time
kita memasak ..
keluarkan kuali
bukak api
panaskan
taruk minyak
n terus kita tumis ..
haa
masa ni la yang pling penting
time memasak ni
kene pandai laa rase ape yang x cukup ..

sama jugak dgn masa
production..

kita keluarkan kamera
bukak tripod
setting baik2 punya
tgk location mane nak pakai ..
sediakan talent ..semua ..
n terus shoot!

akhir sekali
lepas tutup api
kita hidang dengan pinggan yang menawan
dan disantap bersama family ..
sama la jugak dengan production
kita santap video yang telah kita hasilkan tadi bersama family kita
kan same tuh ..
heeee ..


doink!!

mmg la bende yang berbeza tpi situasinya hampir sama ..
jadi aku perlu la menambah minat
terhadap memasak ni ..
sbb die nak sama jer dengan kita buat production
yey!

From now on , ieka akan cuba untuk menambah minat di dalam memasak!
lagi2 masak lauk2 kampung ..
lainlah aku kawin ngn mat saleh ..
barulah kene blaja masak
fortellini ,fetucinni ..aiks ni macm mamat italiano

hehehehe ..anyway guys
this is my another project with my frens
siapkan dalam masa seminggu cuz mmg x cukup masa
n i owe you guys one
aliah , huda n cicit! thnxx for making this idea to become real ..
loved you guys ..hope nnty kite boleh wat stop motion lagi !!
anyway tis is just amatur stop motion ..

http://www.mufors.org.my/road_reels_view.aspx?id=16f0c0f9-cad1-4f22-88c1-9998e86d650c

Thursday, November 11, 2010

exam is over

Yahoo
the sweet scent of Freedom ..
yeye.. final exam dah habis baru je smlm ..
hari ni nak buat ape eh?? hehehe mcm macam dalam kepala otak aku ni
but
i remember i was talking to dayah , nak blaja menjahit dgn die ..hehehe x main2 la
this is for real ..sbb beg koyak ..haha sbb tu rajin nak jahit ..
nnty alang-alang dah tahu jahit kan bgus ..jadilah perempuan melayu terakhir ok ..heheh

anyway remember the first day final exam
bgun awal punya nak jawab kenegaraan
padahal nak kata dah bace x la sangat , banyak lagi dasar-dasar yang x bace ..
tpi buat2 confident je nak jwb exam bru la rase bley jwb
ade la smpi termimpi mimpi bab federalisme tuh ..hehehe
pgi tuh bgun awal buat horlicks siap2 pki bju kurung
then trus pergi dewan besar dalam pukul 7.15 pgi

lepas tuh lepak la kat one coner of tempat duduk kat dewan tuh ..n keluarkan la nota
bace2 bace ...(mcm la masuk kan last minit) ..
then nak crik pen nak tulis la sket2 ..
carik2 dalam beg ....kuar semua barang yg sarat2 tuh ..tgk2 aku x bawak pencil box ..adoyai ..selambaa yaya je makcik sorunk ni ..
aku pun hahah gelabah la crik sape2 je ade kat sane ...
dah la grup ni aku x kenal sgt ..
ade la sorunk kwn ni .yg aku agak x familiar ..
ape lagi belasah je la ..jnji aku ade pen nak jwb kenegaraan
hanya sebatang pen aku menjawab soalan esei kenegaraan yang panjang berjela..

masa tuh aku terasa aku ni mcm budak nakal ..
yang selalu dtg exam bwk diri je... heheh
nasib nasib ..n now
im finally free ..yahoo
ape lagi ..to all my friends nak ajak lepak jum ....calling2 je ..



gambar pun dah tunjukkan kebebasan diri ...merdeka merdeka!!


p/s: even thought , exam dah habis but food poisoning strike to myself makes me unwell for my free day ..haiyyyhhhahh .. :(

Wednesday, November 10, 2010

MAViC 2010

Merdeka Award Video Competition 2010


























This is what I've been doing with all my friends studying broadcasting in UPM for the second and third semester.
I have so much fun and of course the knowledge that I've got is priceless.
Thank you to all have been such a great help in doing video production and also the award night.
It is one of a kind award night and believe me it is a student project.
Even student can do an award night prestigiously!
Congrats to all of us and also to the
winners.
Hope this winning would be a platform to all of us to be more better
in the present day .
syukran

Tuesday, November 9, 2010

sheer of joy



An unexpected sheer of gift would make your day.. even a little

p/s :You can give without loving, but you cannot love without giving.
Amy Carmichael

Thursday, September 30, 2010

Normal kembali pabila MAViC sudah habis

finally dapat jugak aku mengepost hari ni , after dah finish semua aktiviti MAViC . and congrates UPM kerana menang 3 anugerah dan jga UTTAR , UITM serta finalis-finalis yang telah berjaya ke smpi peringkat akhir. Semua yang telah diputuskan adalah berdasarkan penilaian juri-juri professional dan aku agak terkejut kerana kami titis-titis kealpaan kami menang tempat ke-2. Akhirnya segala usaha yang telah kami semua lakukan berhasil. Macam-macam yang berlaku sepanjang penggambaraan kami dan semuanya adalah hasil kerjasama kami bersama. Memang betul ckp orang bile kite ikhlas buat kerja dan tidak mengharapkan pembalasan , tuhan redhai kerja kita tuh. Jadi aku rase gembira gile wlaupun masa nak naik stage tuh agak cuak takut nak jatuh
al maklumlah dah biasa pump shoes tetibe je heels ..tinggi gile lak tuh ..bawak je la bersabar. Nasib baik si David teo boleh buat lawak lagi kat atas stage x de la aku muke cuak sgt .. hehhe anyway just wanna say tq for all the support lecturer , student , kwn2 yang sllu je paham keadaan aku ni ..
n kalau korunk nak tgk video titis-titis kealpaan nntykan di astro ria 15 oktber pukul berape x tau tpi tggu je la promo dah keluar dah . or just search kat fb merdeka award vdeo competition group kat situ ade video2 para finalis.

Tuesday, August 10, 2010

pesanan khidmat masyarakat

Untuk menjalani ibadah puasa dengan lebih afdal lagi kita semua digalakkan untuk memohon maaf kepada insan-insan yang pernah menjadi mangsa kita. Mana x nyer kalau kita senyum kat org tuh dan orang itu tidak membalas senyuman kita , kita pulak membuat andaian orang itu sombong nak mampus sedangkan dia rabun jauh x nampak kita. Kalau orang tuh pandang pelik kat kita , kita pulak ckp orang tu nak carik gaduh ngn kita sedangkan die tgok lama sbb baju kita lawa ker , beg lawa ker ataupun kita yang lawa. :) ahaks Kalau lecturer menegur kita dan memarahi kita , kita anggap pulak cikgu tu x berhati perut , kejam. Sedangkan kita perlu melihat kembali apa kesalahan kita , mengapa kita di tegur pada mulanya.Kalau mintak pinjam duit pada kawan , kawan x bagi , kita pulak kata kat orang lain die kedekut sedangkan dia pun tiada duit dan datang dari keluarga yang susah.

Inilah kesemua pemikiran yang sempit yang hanya mengikat kita , pergi mane2 pun x dapat kemajuan mcm orang penang kata pi mai pi mai tang tu gak!
Manusia seperti ini, yang suka membuat andaian awal adalah insan yang cepat menghadapi kemurungan mana x nye Kajian pakar otak pun menunjukkan bahawa orang yg suka bersangka buruk boleh menyebabkan orang itu cepat jatuh sakit. Ini kerana kemurungan berkaitan dengan sistem ketahanan badan.
Oleh yang demikian kita perlulah membuang tanggapan negatif dan berfikir dahulu mengapa sesuatu benda boleh jadi begitu dan bukanlah hanya membuat andaian awal serta bersangka buruk dan pada masa yang sama kita jugaboleh menjaga tubuh badan sihat ini pemberian yang Esa.


Jadi ,jomlah kita semua memulakan amalan berfikiran positif dan baik dan berhentilah bersangka buruk tanpa bertanya akan hal sebenar di bulan ramadhan ini. Kan dah elok tuh.Lagi satu kalau kita sedar kawan kita ni banyak bersangka buruk , kita perlulah menegur dia kerana kita juga lama kelamaan akan terpengaruh dengan sangkaan buruk dia itu. X pasal -pasal dah bergaduh sane sini. Yang penting ksesemua konflik yang kita hadapi akan dapat diatasi jika niat kita yang benar dan dibawak berbincang.
Moga-moga ramadhan tahun ini akan dapat di laksanakan dengan seelok2nya dan diredhai Allah. Itu sahaja daripada aku dan diharap pesanan ini dapat membuka minda korunk semua. Insyallah.



Gambar saje2 dah penat edit tuh yg nak taruk gak. hahaa

p/s: Gembira hati ini apabila sahur pertama ku dijamu dengan ayam masak merah n rebung masak lemak. Terima kasih sgt2 sbb susah2 je dtg ke UPM ni. <3 lain kali bawak la satay pulak yer ..mcm teringin jer ..hahahaa

Saturday, August 7, 2010

Titis-titis Kealpaan



credits to muhammad yusri aka my cicit for the lovely poster
and thnx everyone for make it real! love you all muahx

aku belajar

sudah 3 minggu aku start semester tpi ape pun x buat ... aku memerlukan wake up call
sbb next next week dah nak exam dan yg paling penting puasa. allhamdulillah editing dah siap poster pun dah siap . jadi tanggungjawab aku sudah habis cume minggu hadapan kene prepare untuk present the video.


pejam celik pejam celik ..
banyak bende berlaku dlm hidup aku dan aku bersyukur kepada tuhan kerana memberikan aku peringatan serta pengajaran dalam hidup. nampaknya dalam hidup ni bukan senang untuk aku percaya kepada orang dan aku belajar semua itu.dan aku belajar perkataan ' mementingkan diri ' bukanlah negatif shj seperti yang kita sume sangkakan. rupa rupanya bende tuh adalah keperluan untuk survival hidup kita. jadi aku pikir lepas ni aku kene bertindak mementingkan diri wlaupun aku tidak begitu selama ini.

inilah kehidupan
kita belajar.

yang aku tahu
dalam hidup ni kita kene sayang family kite sbb diorg lah yang akan bg support kepada kita walau apa pun yang terjadi . jadi aku akan lebih menyayangi mereka !! wlpun bergaduh dan sentiasa bercakaran haih ...

kepada org ramai
ini bukan luahan hati sedih atau pilu ke apa cume pandangan hidup aku selepas apa yg berlaku dlm hidup aku.


7/8/2010

p/s: gmbr ni semmgnya mengingatkan aku akan family aku yang liar semacam. ada beruang , ada singa , ada kuda belang , ada mentadak dan ada musang. ( love u guys)

Friday, July 16, 2010

tq n tq





tq for being beside me till now on.

tq for granting my wish to meet my mr.penguin.

tq for this self portrait pictures.

tq for this lovely day.

welcome back papa

It was 5 am in the morning , suddenly mama wake me up from my sleep. She was like " ika cepat la bangun nnty nak sampi pukul berapa?" And macam biasa I try my best to wake up from my bed tpi x dapat jugak nak bangun . And in distant i heard her voice waking up my sister n brother. It wasn't easy for us to wake up at this early hours and we were all like dragging our feet to the bathroom.

I was squinting my eye and I saw she was all dressed up with a lil bit of make up and perfume and she was ready to go. Usually , she didn't even bother to put her bedak pun and it is a funny moment because she was very eager to pick up my dad at the airport.She was like fussy semacam suruh kitrg bgun cepat2 pergi mandi and we were all like "relax ar ma". But we all know how excited she is nak smbut papa balik. dah rindu la kan.

We finally made it to the airport at 5.45 am and we waited anxiously for our dad. Eventhough we were all like yawning x habis2 and waited for about more than 15 minutes but it is doesn't matter when we saw our dad have arrived safely back home.
and one thing i know that my mum loved my dad very much and we were all missed him after one month being apart.

p/s: at this time ,we wEre all missed ayip n nina for not being here. Can't wait for raya to have family gathering.
btw papa is having his long , long, long sleep and he sleep like a whale. hahaha Love you papa.

Tuesday, July 13, 2010

13/7/10

jaga hati org , tapi hati ni siapa nak jaga ?

penat la . boleh x ieka hilang sekejap.

perlukan tidur , nak hilangkan sakit tekak

sbb air mata dah penat mengalir.

perlukan mama , sbb tgk mama senyum jer dah rase gembira ,

walaupun hati ni dah rase mcm mcm.

Ya allah tabahkanlah hamba mu ini .

Friday, June 18, 2010

mr.penguin

how could u not fall in love with those creatures. sungguh comel .



i used to have a dream bout penguin. I had landed on north pole and then there is one penguin come rushing to me and hug me.Its like a baby come to his mama. after i woke up i feel so happy and i excited to meet them.
thts y smpi skrg rase nak gi zoo negara lagi kalo lah ade penguin kat situ . hurm siape la nak bwk ?? ngeee





so cute kan??

i wish i could hug them betul2. mesti sejuk kan?

p/s: i had untold story bout my childhood that related to penguin. thats y i love penguin. heheh

Sunday, June 13, 2010

may and june entries..

well hello ,

lame x update blog sume gara-gara my laptop masuk virus
kuar porno2 hambek ko ....terus aku x sentuh laptop aku

btw this is what i did for about more than two months.

1)I had the oppurtunities to wear sari and i am so excited over it. and we had done a lil bit tranformation to indian traditional dress by wearing tudung. hey sape kate pki tudung x leh pki sari. and here we are tadaa..



2)we went to temerloh ,pahang nak crik ikan patin. We done a documentary on ikan patin and also pekan sehari at temerloh. The end of the trip we were rewarded ikan patin masak tempoyak , sungguh sedap and a big thanks to fara’s family.



3)Yey , kak nina balik Malaysia and we were all went to penang for a short break. What a paradise , we were all had fun there especially makan! Yey! And also water sport! Banana boat ade , jetski ade then yg paling seronok naik parachute up up in the air!


4) went for tokio hotel concert thnx to ajeed . im not into tokio hotel but finally i know the song that i always sang in highschool “ monsoon” is act their song. Lol. Went to rtmnyer concert just nak tgk faizal tahir. Omg suke sgt die . bleh die nyanyikan selamat malam untuk saya??


5)Yey I’ve been to KWN which is Kid Witness News by Panasonic. Its not that i am a participant but i am a facilitator for the event.(tpi mcm layak jer jadi peserta) . Meet lots of cute kids and new friends. Plus spending time with seniors are superb! Hearts them.





5) I had been very busy with MAVIC stuff . MAVIC (Merdeka Award Video Competition) org dah cuti sem aku still lagi in UPM buat kerje. What can i do , kitrg sume berkorban for the sake of our course. Dah kate BROAD! So act like one la.



6) Fara n I went to Johor for as’s engagement with fahmi. Yey ! I felt happy for them. Dapat jugak aku merasa membuat hantaran. Nak tunggu for my bro lambt lagi la john! Huhuhu wish my engagement day would be lovely as asny’s.




7) Now im having my short holiday i mean really short. A week duduk rumah mane la nak cukup sbb Next week , we were all going to have a shooting in pahang. Hope our products will turn out fine. Anyway congrats to ten listed winners for MAVIC and go go! UPM!

P/s: Dear papa , please take care of yourself there in amazon. Mama are freaking worried of you even she looks relax. Anyway Love you.

Saturday, June 12, 2010

It is like a fairy tales.



Its nearly 2 am in the morning and I am searching for my musical carousel at amazon. argh!! nak sgt musical carousel .
I've been dreaming on to have it dri dulu lagi.
I know it sound really silly for 20 years girl,who wanting to have kiddos stuff but it is actually my dream.
Its like, Having those musical carousel make me feel close to my own fairy tales.

I can imagine , every night before I dozed to my sleep, I will listen to the lovely mozart and see those beautiful horses spinning around gently while I lay down at my bed.
Slowly with the music on , I will be making into my dream.
I will be riding a beautiful horse at the open green field and there would be a prince charming with a black horse come to get me.
Then we went for a walk at the riverbank.From there I know he is the one , who will make my day full of shine even sorrow comes.
After a few weeks , he finally proposed me and we get married in the castle.
The most lovely part is when after a few years we were rewarded to have four most beautiful children...

Aww so much of fairy tales ieka!! but in the real world there is no such things a prince with horses.... :(

but at least , there is nothing wrong to have those imagination as long as it make you happy.

p/s: sorry for the lovey dovey mood. I had getting some of it after asny and fahmi engagement session.Anyway Congratulations Hasnidah Hassan and Fahmi may both of you will be the sweetest couple ever!

Love
Ieka.

Tuesday, April 27, 2010

bajet gler

I've got sms from es , pelik jer sms die nak tanye sumthing
then tanye la y?

rupe2 nyer die notice tht i kuar kosmo ari ni..
huhuhu

siyes gelabah kan minah ni
hahah

AAK!

nak tau lebih lnjut but the artikel
ni url nyer ..




http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2010&dt=0427&pub=Kosmo&sec=GenK&pg=gk_07.htm

Monday, April 26, 2010

gelabah dol minah ni .

hati kini dah terisi :)






mesti semua kate aku gelabah kan ..
tpi peduli ape aku ..
nak post , post je la.

hahahah



p/s: (hush)
The best thing about me is you :)

Thursday, April 22, 2010

A bad 'A**' Friends

A bad 'A**' friends

Life is not thrilled for us until we meet bad 'A**' friends ! so shall i made a list of criteria for them?? huhuhu :)

The criteria for the award "Bad 'A**' Friends are :

1) when it comes to homework or notes , they are the first one who will be smiling and grinning to us for copying work ! ( pemalas nye org)

2) they are the one who always take advantages of a person who is weak. who can't said NO and always obey orders from them. ( suke pijak kepala la)

3) A friend who never ever and EVER! remember what did we do for them! makan kenyang lepas tuh lupAAA!

4) A friend who never said SORRY as if they never do any wrong. (muke x bersalah ..)

5)A friend who never take care of our feelings .. i mean NEVER!!!!!!! ( nak kite je jage feel die )( kitenyer?? x kesah)

6) A friend who never value the sense of friendship and didn't care of anything problem rising. ( egonye terlampau smpi x heran kat kwn hampeh ..)

the list will be go on and on but it would never be enough ..

However , a bad 'A**' friends are important in our life as we will meet a true friendship after going through them first..

thus you may all say thanks to them and also
BUHBBYE!
cuz they are all my last memory that ain't going to be back !

p/s: this post is not related to anyone but it is just my own personal thought of life...

another p/s: lately I've been very busy posting blog pun dah jarang..( gomenasai) huhuhu btw miss home badly.:(



fara , as n ika.
luv them :)

Thursday, March 4, 2010

a merry go round ride



Often I’m having a syndrome. A syndrome didn’t make any harm to me or others. But it is just sense of content in me. I love to have that syndrome even though I was flying in the air, smiling alone, no one is there to bother me and in the end it is just a dream.


Like;


I was walking with my friends and suddenly, I stopped and they were all looking at me. I was smiling alone and ‘pop’ me already in Europe or somewhere in a region which have DISNEYLAND. HAHAHAHAA

I’m having an image which in the right hand I’m having a cotton candy and the left hand I was hugging a pole. Merry go round pole and with a big smile I’m having the greatest day of my life. Funny kan?


My friends; they were all wonder why I am standing still and grinning all by myself. Yet I just keep it to myself because it is nice to have that syndrome just all by my own. :)

So when you are beside me, then you will know when ieka is having that kind of syndrome. lol

ps: to find my own marshall it is not hard as it seem but it is all back to myself. to open or to close it up. im still thinking. :)

Sunday, February 21, 2010

When Facebook - no fun..

There are certain times when facebook start to bored me. hahah (maybe is like a shocking statement) but yeah it is true.

The time : when no left notifications to be check , any friends request or any messages to be read , or i felt very lazy to post any status .. then i started to think facebook is really boring... hahaha ..

so i started do something else

guess what ??


i went for food hunting ..lol ( no wonder i was called mok)

see!




how are we been tempted by the melting choc.



which will made me ..become more hungry and tempted!

Buterscotch and choco chip cakes.


hehehe :)

p/s: dear papa i am still waiting on the electronic weighing machine ..cuz i've been dreaming on baking apple pie with mama. :) cepat la orderr.. machine tuh ..huhuh

Monday, February 15, 2010

What if ?

what if ?

I was Lily?
There would be ,my own Marshall waiting in our most comfy couch.

What if?

I was Bella?
There would be my Edward waiting in school cafeteria..for our lunch time together.

What if ?

I was Meredith?
There would be McDreamy waiting for me after his long hour operation...
and then, together we went back home .. :)

and what if ??

I am not one of them??
not even a slight chance to be like them?

What if I am ted , Jacob or Christina?

Who are still waiting for their story to be written on ,to be continue?
to be created... hurm sigh :(

I guess , waiting is the only options
dear.

( our pic in wang kelian :fara , sob , wana fakhri and ieka)

ps: we had fun in perlis nearly fun as we are. coming up i'll be posting up pics in bukit tinggi trip.

Wednesday, January 27, 2010

my only elder brother



die slalu jer skitkan ati aku , suke je menganggu waktu aku senang. lagi2 waktu aku tgh tgk tv..
aku nak tgk RIA die sibok la amik remote control tukar mythbuster . ( nsib baik boleh layan mythbuster suke 2)

die suke jer kate aku x pandai masak sdngkan aku masak punye la sedap masak lemak ayam , wanah bantai makan licin .. . tpi die x mo sentuh pon sbbnye alasan die takut sakit perut. chitt!

die suke jer pancut air kat muke aku ..bile time aku tgh sedapppp... melayan mimpi die dtg ke bilik ku dgn membawa air pancut untuk iron strika tuh lalu memercik ke muka ku ..chet!!!!!!
(bagila chance bukan sng nak tdo smpi kul 1ptg) mentang2 aa die bgun awal gi keje
hampeh

die suke jer crik gado ngn aku ..tanpe alasan.. die korek hidung n crik aku .. hampehh ..terpaksela aku melarikan dri di dalam rumah yg x seberape besar tuh..


die suke jerr mencubit aku tanpe motip ..rasenye sebb die geram tgk adik die yg comel sgt kott hahaha ( okeh , cukup ieka jgn over). da la cubitan die x bleh tahan ..nyer sedaooop... akhirnya aku menjerit n membalas cubitannyer skali dgn pukulan yg begitu sedaaaooopp skali


akhir sekali

die sesuke jer memberi gelaran gemuk kat aku n beruang .. chit!! hampehnyer abg
cube la pkir ..sesedap name diberi oleh rosnie othman ditukar nyer ke name haiwan
x betul x betul ...

akhirnya ..

aku pown dgn bangge nyer memanggilnyer musang

sbb die mmg layak pown jadi musang



tgk aa tuh dah keluar dah ..front page national geographic ..
hahahaha
ko mmg terhebat laa
abg boy!!

p/s: azi ,ko nak tgk abg aku seorg musang ...ni la diee..

Wednesday, January 20, 2010

Wednesday, January 13, 2010

syg abg maxis

BROADBAND AKU DAH ELOK BLIK!!!

sekian, terima kasih.

p/s: saya sgt gembira ari ini jadi saya nak mkn byk. :)

Sunday, January 10, 2010

Bile first time ko-ko mcm ni la jadinye :







bajet 2010 nak kurus dgn tennis. huhauhauha sdgkan tangan aku akan membesar mcm rafael nadal. huhuhuh dan perut aku akan mengelebeh bagaikan biggest loser asia.

Friday, January 8, 2010

Cruising in Phnom Penh



My road trip in Cambodia.
Our day in Cambodia is superb with our tour guide help , Mr . Pisey.
We went to Killing Field , s-21 ,Russian Market , Royal Palace and also boat cruising at Mekong River.
We started our sight-seeing with S-21 Genocidal place , which is an old-school that been used for killing n torturing people.
It is one of Pol-Pot actions under the Khmer Rouge Regime.
The school were divided into 4 buildings and we had to go through the all 4 buildings to see the killing scene.
They done lot of cruel ways just to torture innocent people till their death. sgt kejam :( (The place was so creepy and i was in luck to get one haunted picture.(it is in my facebook)
But been there had me realized one thing: sungguh sukar menjadi orang zaman dahulu.
After a whole day Mr. Pisey showed us around Phnom Penh , we were rewarded by this special view while we were on cruise.




menawankan? semua nyer kuasa Allah.

ps: i will be back to perlis next week. huhuhu nak jumpe abg zul. hhohohoohoh
btw UniMap here i come.

Wednesday, January 6, 2010

Permulaan sem ke-DUA

Dah dua minggu class start , tapi aku rase mcm selenge agi.
entah? mane pi tah semangat aku untuk study.
Semua subject nampak mcm berat je dgn MGM lagi 4 kredit kowt! dgn penulisan skrip agi. bi nyer keje belambak!
fuhh! bile la ?
aku nak rise up?? entahlah?
nak kene lempang dlu kot bru sedar budak nih!

tapi .... aku

semangat gile time kelas thailand .
hohohoo
itulah subjek yg aku tunggu selama nih!
wlaupon aku bru level 1 tpi aku dah rase syiok!
hahahah
ape ape pown
ieka masih mencari semangat nyer yg melesap ke mana entah!



ps:dalam minggu ni jer
dah ade 3 org asing ( x kenal aa )kate aku org kelantan!
yes! nampknye aku semakin pandai bertutur bahasa kelate!!! hohooo
hebat!

second ps: btw i already know the girl who is closed to fahrin.it is my senior sob :( weeps weeps. hope the best for them.

Saturday, January 2, 2010

Mission Possible aku!

Terbaru, jejaka (Fahrin Ahmad) yang menjaga penampilan dengan gaya metroseksualnya dikatakan intim dengan seorang pelajar jurusan komunikasi dari Universiti Putra Malaysia (UPM).
harian metro online

Kini aku dah set dah azam bru aku.

1) aku nak tahu siapakah pelajar yg bersangkut paut dgn Fahrin Ahmad!
2) entah2 senior aku!
3) aku akan baik2 dgn pelajar tu supaya aku dpt kwn ngn Fahrin Ahmad
3) Kini aku akan jadi pakguard siang dan malam fakulti bahasa moden n komunikasi
sebb ade peluang untuk aku terserempak dgn fahrin ahmad
4) aku pown akan suruh rakan2 aku memasang mata mereka yg sgt power untuk berjaga2
untuk aku

ps/ kalo si fahrin bace bende ni mestilah die org pertama yg lari dri aku..
huhauhaauhauhua
nota dlm diri n hati :ieka tlglaa ko mcm hampeh!